One Week Film Project 2019 – scenariocoach

Ook dit jaar ben ik scenariocoach voor het One Week Film Project van Nieuwe Filmers ‘s-Hertogenbosch, de competitie waarbinnen teams van beginnende makers in vijf dagen tijd een korte film maken. Ik zal de teams, net als vorig jaar, begeleiden bij het schrijven van hun scenario’s. Vrijdag 9 augustus begint de competitie. Je kunt je nog tot uiterlijk 7 juli inschrijven.

Enkele weken geleden was ik te gast bij een avond van Nieuwe Filmers, waarin ik sprak over de specifieke uitdagingen van het schrijven van een korte film. Luister hier het gesprek terug:

Nieuw tijdens deze zesde editie is dat de teams hun filmidee vooraf al inleveren zodat ze van mij en de andere coaches al feedback krijgen voordat de filmweek begonnen is. Hierdoor komt er meer ruimte voor de basisteams om een passende cast en crew te vinden en is er meer tijd vooraf en tijdens de week zelf voor het verder ontwikkelen van het scenario.

De korte films gaan op zaterdag 7 september in première in de Verkadefabriek Den Bosch tijdens het Nieuwe Filmers Festival. Er zijn allerlei prijzen te winnen – onder andere voor beste film, beste regie én natuurlijk beste scenario.

Inschrijven doe je hier. Tot dan!