De Blauwe Maagd wint prijzen in Middelburg

Afgelopen weekend viel De Blauwe Maagd, de korte film die ik heb geschreven en mede geproduceerd, in de prijzen op het International Short Film Festival Middelburg. De film kreeg de publieksprijs voor beste Nederlandse korte film en Pierre Bokma de prijs voor beste Nederlandse acteur. Samen met regisseur Tim Klok en actrice Sytske van der Ster nam ik de prijzen in ontvangst. De competitie van de eerste editie van het International Short Film Festival telde 43 films, geselecteerd uit bijna 500 inzendingen.

Op het festival viel de film op door zijn schaal, ambitie en emotionele ontknoping, wat het publiek beloonde met de prijs voor beste Nederlandse korte film. Pierre Bokma maakte in zijn rol als Thomas indruk op de vakjury, bestaande uit Peter Alderliesten (editor), Roos Jeroense (producent) en Bülent Ostürk (regisseur), en kreeg daarvoor de juryprijs voor beste Nederlandse acteur.

De film, die volledig onafhankelijk geproduceerd is door VandePunt Filmproducties, is ook geselecteerd voor het Midwest Action Fest in de Verenigde Staten, dat op 19 en 20 april gehouden wordt. Daarnaast wordt de film via een tour langs filmhuizen en theaters door de makers zelf naar het publiek gebracht in een programma met behind-the-scenes-materiaal en een nagesprek.

Op http://thebluevirgin.com/screenings/ en de Facebook-pagina van De Blauwe Maagd (https://www.facebook.com/deblauwemaagd/) worden de haltes op de filmhuistour en festivalvertoningen regelmatig aangekondigd.