Huizen in het niets – ArchiNed

Huizen in het niets – ArchiNed

Voor vele van zijn films ontwierp filmmaker Alex van Warmerdam zelf de huizen en liet die tot in de kleinste details naar zijn wens bouwen. In het EYE is nu een tentoonstelling van zijn werk en een retrospectief van zijn films. Voor architectuurwebsite ArchiNed schreef ik een artikel over de architectuur in het werk van Van Warmerdam.

“Van Warmerdams aandacht voor de expressieve kracht van architectuur en design, die scherp in beeld komt in de tentoonstelling L’histoire kaputt, geeft zijn werk een unieke plek in de Nederlandse filmwereld. Zijn oeuvre bewijst hoeveel visuele en narratieve rijkdom Nederlandse filmmakers links laten liggen door steeds maar weer de wereld te tonen zoals ze is: voortdurend dezelfde soort straten, huizen en landschappen, altijd dezelfde, herkenbare wereld.” Lees hier het gehele artikel.

Ik publiceer vaker stukken over film en andere zaken die me bezighouden. Volg me op Twitter om op de hoogte te blijven.